Diensten

Echtscheiding


Elk kind reageert op een scheiding.
Als ouder wil je graag dat jouw kind een zo onbelast mogelijke jeugd heeft om zich te kunnen ontwikkelen. In de praktijk gaat dat natuurlijk anders, want tegenslag hoort nu eenmaal bij het leven. Daar kunnen kinderen gelukkig best mee om leren gaan.
Wanneer zich ingrijpende zaken voordoen, kost dat meer tijd en moeite. Bij een echtscheiding zijn er helaas veel directe gevolgen die belastend zijn voor kinderen.
Een aantal zaken maken het voor een kind lastiger om hiermee om te gaan. Bijvoorbeeld; weinig veerkracht of zelfvertrouwen, het gevoel hebben geen invloed te kunnen uitoefenen of zich schuldig voelen aan de echtscheiding.
Kinderen kunnen ook met zichzelf in de knoop raken door hun loyaliteit. Kinderen zijn altijd loyaal naar hun ouders. Om ouders te ontzien, slikken zij hun eigen emoties nogal eens in.

Kiwi helpt de kinderen om bij zichzelf te blijven, om zich te durven uitspreken en leert hen dat ze niet alleen zijn.
Kiwi helpt kinderen bij het ontdekken van hun eigen identiteit.

Jilke is gecertificeerd KIES coach, voor groepen en individuele begeleiding.

Interessante links:
www.kiesvoorhetkind.nl
www.villapinedo.nl

Migrantenjeugd


Kinderen die met verschillende culturen opgroeien, lopen vaak tegen dezelfde problemen aan als kinderen in echtscheiding situaties.
Ze zijn trouw aan hun thuiscultuur, de cultuur van hun (voor)ouders. Tegelijk hebben zij dagelijks te maken met de cultuur buitenshuis, de Nederlandse cultuur.
Zij willen zich prettig voelen op school, op straat en bij verenigingen, zonder het gevoel te hebben te moeten kiezen tussen hun thuiscultuur en de Nederlandse cultuur.
Ook hier helpt Kiwi de kinderen bij het ontdekken van hun eigen identiteit. Kiwi leert je dat je mag zijn wie je bent en dat je heel goed twee of meer culturen kunt hebben.

Jilke heeft een jaar meegewerkt in het EIF-project. Een Europees project in vier gemeenten, dat zich onder andere in Nijmegen heeft vormgegeven en wat zich heeft gericht op kwetsbare migrantenjeugd, onder het mom “Geen stempel, geen drempel”.
www.ggzmigrantenjeugd.nl

Coaching


Kiwi Kindercoaching wil kinderen helpen en leren omgaan met de situatie en hun gevoelens. Hierbij wordt gekeken naar wat het beste bij het kind past. Er wordt met name gebruik gemaakt van creatieve middelen en van buitenactiviteiten. Per kind, leeftijd en karakter kunnen de behoeftes verschillen.
Kiwi biedt een laagdrempelige begeleiding die voor iedereen bereikbaar is. Met respect voor elkaar een kind gelukkig en zelfbewust laten zijn.

Kosten


Gratis intakegesprek van maximaal 1,5 uur

Standaard
Sessie van 45 minuten € 35,00
Pakket van 5 sessies €165,00
Pakket van 8 sessies € 260,00

Plus
Sessie van 60 minuten € 42,50,-
Pakket van 5 sessies € 205,00
Pakket 8 sessies € 325,00

Voor overige kosten, zoals extra oudergesprekken, geldt een uurtarief van € 42,50 naar rato. Reistijd onder de 30 minuten wordt niet in rekening gebracht.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW

U ontvangt vooraf een offerte.